21 Νοέμβριος 2020, 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2020, 18:17

Ο Ερντογάν καλεί σε διάλογο την Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Ο Ερντογάν καλεί σε διάλογο την Ευρωπαϊκή Ένωση
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA)

Μπορεί η Αθήνα να προειδοποιεί ότι η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο απομακρύνει ολοένα και περισσότερο την Άγκυρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο Γάλλος υπουργός Φρανκ Ριστέρ να δηλώνει ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενδέχεται να ασκηθούν περισσότερες πιέσεις λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, εντούτοις ο Τούρκος πρόεδρος ζητά διάλογο!

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας, ή τουλάχιστον να μην γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια παρέμβασής του μέσω βιντεοδιάσκεψης στο συνέδριο του κόμματός του, AKP.

Αφού τόνισε ότι επιζητείται μια ισχυρότερη συνεργασία με τους φίλους και τους συμμάχους της Τουρκίας, διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν βλέπει τον εαυτό της οπουδήποτε αλλού παρά στην Ευρώπη. «Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ερντογάν: Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό, το οποίο δεν μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας δήλωσε ακόμα πως η Τουρκία θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει ενεργά τις παλιές και στενές σχέσεις συμμαχίας με τις ΗΠΑ για να βρεθεί μια λύση στα περιφερειακά και διεθνή προβλήματα».