21 Νοέμβριος 2020, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2020, 17:06

Συγκινητικό «αντίο» της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Σταυρίκο Παπαβραμίδη

  • Συγκινητικό «αντίο» της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Σταυρίκο Παπαβραμίδη
    Ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαιρετά τον Σταυρίκο Παπαβραμίδη στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η Επιστημονική Επιτροπή του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο θα στεγαστεί στην «Αγια-Σοφιά» (φωτ.: Facebook / ΠΑΕ ΑΕΚ)

Με μία συγκινητική ανάρτηση, η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον Σταυρίκο Παπαβραμίδη, έναν από τους τελευταίους Πόντιους πρόσφυγες της πρώτης γενιάς, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσά μας.

«Η ηλικία του μας είναι πραγματικά αδιάφορη, γιατί όσοι τον γνωρίσαμε είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια στην εκδήλωση του Προσφυγικού Συλλόγου “Ρίζες” Χαλανδρίου ή στο Μουσείο της Ακρόπολης στην εκδήλωση για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είχαμε μείναμε άναυδοι από τη ζωντάνια του και την πνευματική του διαύγεια», τονίζουν οι άνθρωποι της Ένωσης.

Ο Σταυρίκος Παπαβραμίδης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, στον ύπνο του, αφού πρώτα «μοιράστηκε μαζί μας τις ωραιότερες αναμνήσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής, μας δίδαξε τι σημαίνει ελληνισμός και ποια είναι τα πραγματικά του σύνορα και συγκινήθηκε σαν μικρό παιδί και για το νέο σπίτι της προσφυγιάς που δημιουργείται, και για το Μουσείο που θα τιμήσει την καταγωγή και την ιστορία μας».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ επισημαίνει ότι ο Κρωμναίος γέροντας δεν πρόλαβε τα εγκαίνια της «Αγια-Σοφιάς», του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, «γιατί ο Θεός τον κάλεσε κοντά του». Όμως, «θα βρίσκεται για πάντα εκεί» και «η μνήμη του θα είναι αιώνια ζωντανή».

«Καλό ταξίδι, γέροντα! Λαφρύν να εν' το χώμαν... Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!», γράφουν οι Κιτρινόμαυροι.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2018, σε μια εκδήλωση γεμάτη συμβολισμό και συγκίνηση, στο εργοτάξιο (τότε) του υπό κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Σταυρίκος Παπαβραμίδης και η Ευαγγελία Στραβαρίδη (από τα Βουρλά της Σμύρνης, έφυγε από τη ζωή το 2018) έριξαν με τα χέρια τους χώμα και πέτρες από τα γενέθλια εδάφη τους, στον χώρο των εργασιών.