21 Νοέμβριος 2020, 16:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2020, 16:48

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η μεταφορά ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές (βίντεο)

  • Θεσσαλονίκη: Άρχισε η μεταφορά ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές (βίντεο)
    Διακομιδή ασθενών γίνεται από την ιδιωτική κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» στη Θεσσαλονίκη, μετά την επίταξή της (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Την ώρα που τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις λόγω της πανδημίας, το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών από την κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» που επιτάχθηκε από το κράτος.

Οι περίπου 50 νοσηλευόμενοι θα μεταφερθούν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και σε άλλες ιδιωτικές κλινικές, καθώς η συγκεκριμένη θα περιθάλπει μόνο περιστατικά με Covid-19.

Έντονη είναι η αντίδραση του ιδιοκτήτη της κλινικής Γρηγόρη Σαραφιανού, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών. Όπως είπε, τόσο η δική του κλινική όσο και η Euromedica που επιτάχθηκαν είναι εντός του αστικού ιστού «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του κορονοϊού».

Επίσης, εκτίμησε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά, να ετοιμαστεί ο χώρος και να εκπαιδευτεί το προσωπικό, ασθενείς με Covid-19 δεν πρόκειται να νοσηλευτούν εκεί πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Η «Λυσίμαχος Σαραφιανός» διαθέτει εκατό απλές κλίνες και τις πέντε κλίνες ΜΕΘ.