21 Νοέμβριος 2020, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2020, 14:16

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ερντογάν και βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

  • Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ερντογάν και βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας
    Ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ (φωτ.: EPA / Saudi Press Agency)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντελαζίζ Αλ Σαούντ συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν αργά χθες Παρασκευή (20 Νοεμβρίου), όπως κάνει γνωστό το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βελτιώσουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και να διατηρήσουν ανοικτό ένα κανάλι διαλόγου για την επίλυση ζητημάτων, σύμφωνα με δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε την παραμονή της συνόδου της G20, όπου προεδρεύει η Σαουδική Αραβία, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ριάντ. Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία έχουν διαφορές σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ άλλων την πολιτική που ακολουθούν στις συρράξεις στη Λιβύη και τη Συρία. Επίσης, οι σχέσεις των δύο χωρών οξύνθηκαν μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, το 2018.