21 Νοέμβριος 2020, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2020, 00:40

Θεσσαλονίκη: Γραφείο ενημέρωσης για τους συγγενείς ασθενών με Covid-19 στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»

  • Θεσσαλονίκη: Γραφείο ενημέρωσης για τους συγγενείς ασθενών με Covid-19 στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Μακρίδης)

Γραφείο ενημέρωσης πολιτών για νοσηλεία ατόμων του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που νοσούν με Covid-19 λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορονοϊό, χωρίς την παρουσία των συγγενών τους ή επικοινωνία μαζί τους.

«Οι συνθήκες νοσηλείας των συγκεκριμένων ασθενών χαρακτηρίζονται από απομόνωση από το οικογενειακό τους περιβάλλον και περιορισμούς στην επικοινωνία. Το Γραφείο Ενημέρωσης στελεχώνεται από τις κοινωνικές λειτουργούς του Νοσοκομείου και θα παρέχει ενημέρωση και κοινωνική στήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον ασθενών που νοσηλεύονται επιχειρώντας να συμβάλλει στη διαχείριση της περιορισμένης επικοινωνίας μεταξύ τους που καθίσταται πρακτικά αδύνατη λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Γραφείο Ενημέρωσης λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8π.μ. έως 3μ.μ. (τηλ.: 2313 307214, email:koinyp@gpapanikolaou.gr).

Απευθύνεται επίσης έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.