20 Νοέμβριος 2020, 16:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2020, 17:11

Στη φυλακή οδηγείται μετά την καταδίκη του ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών

  • Στη φυλακή οδηγείται μετά την καταδίκη του ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, τον οποίο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ομόφωνα σε κάθειρξη 16 ετών και 6 μηνών για οικονομικές ατασθαλίες, αρνούμενο να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινές κάθειρξης 13 και 9 ετών, αντίστοιχα, στον πρώην αντιπρόεδρο και στον πρώην ταμία του ιδρύματος, αποδεχόμενο ωστόσο το αίτημά τους για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό παραμένουν ελεύθεροι.

Οι τρεις επικεφαλής του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών – Γηροκομείο – Πτωχοκομείο» κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά τη διαχείριση των οικονομικών του Γηροκομείου την περίοδο 2008-2013 και είχε ερευνηθεί από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι μετά από ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα του Γηροκομείου, που είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση και αδυναμία παροχής φροντίδας στους τροφίμους του, προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων.

Στους καταδικασθέντες καταλογίζεται σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά, που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους τροφίμους του, παρότι έχει στην κατοχή του σημαντική περιουσία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζ.Βιν.