20 Νοέμβριος 2020, 00:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2020, 00:05

Πανδημία κορονοϊού: Το υπουργείο Υγείας επιτάσσει 200 ιδιωτικές κλίνες στη Θεσσαλονίκη

  • Κορονοϊός: 320 νέα κρούσματα, 322 διασωληνωμένοι, 19 νέοι θάνατοι 6
    (Φωτ. αρχείου)

Απέναντι στους ιδιοκτήτες κλινικών στέκεται πλέον το υπουργείο Υγείας, μετά την άρνησή τους να παραχωρήσουν οικειοθελώς και για τις ανάγκες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, 200 κλίνες.

Το τελεσίγραφο που είχε δώσει το υπουργείο εξέπνευσε στις 21:00, το βράδυ της Πέμπτης και έτσι τώρα αναμένεται το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την επίταξη των ζητούμενων κλινών.

Νωρίτερα η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) είχε απαντήσει ότι αρνητικά γιατί όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους Γρηγόριος Σαραφιανός «Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και τότε θα έχουμε αστικές και ποινικές ευθύνες». Θα είναι εγκληματικό, εξήγησε στο protothema.gr, προσθέτοντας πως «κάθε μέρα οι ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης παίρνουν non covid περιστατικά από τα νοσοκομεία της πόλης.

Υπέρ της επίταξης των κλινικών είναι επίσης το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Το ΜέΡΑ 25 ζήτησε την επίταξη «χωρίς διαπραγματεύσεις και σκανδαλώδεις αποζημιώσεις» ενώ το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση «χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να περιμένει πια καμία "κατανόηση" από τους κλινικάρχες, να επιτάξει τώρα όλες τους τις μονάδες (χωρίς αγορά υπηρεσιών από το κράτος και χωρίς αποζημίωση) και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας».