10 Ιούνιος 2014, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:09

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή των Ποντίων στη Νίκαια

  • Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή των Ποντίων στη Νίκαια

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή των Ποντίων στη Νίκαια.

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή των Ποντίων που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού. Τα μέλη του Συλλόγου είναι επί ποδός φροντίζοντας ως και την παραμικρή λεπτομέρεια για το 2ο Ποντιακό Πανηγύρι Νίκαιας.

Σε τελική ευθεία είναι οι πρόβες των χορευτικών συγκροτημάτων που πραγματοποιούνται καθημερινά στο αμφιθέατρο της Ένωσης με την συνοδεία ζωντανής μουσικής με λύρα και νταούλι.


Οι ποντιακοί (πολεμικοί) χοροί που ξεσηκώνουν την διάθεση, στην θέα των χορευτών που εμψυχώνουν την μουσική, θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί όταν θα δούμε τα συγκροτήματα να φορούν τις παραδοσιακές στολές και να χορεύουν πάνω στην σκηνή.


Η Παρασκευή 13 Ιουνίου είναι πλέον κοντά. Στις τριήμερες εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος 22 συγκροτήματα και περίπου 30 καλλιτέχνες που θα καλύψουν με χορούς και τραγούδια όλη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της 2ης Επετειακής Εκδήλωσης της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού που θα πραγματοποιηθεί στο Κατράκειο Θέατρο, θα μεταφερθεί για ιερό προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά που, κατά την ορθόδοξη παράδοση, είναι έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά.

Είσοδος Ελεύθερη

Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από το keratsinivoice.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα:

2ο Ποντιακό Πανηγύρι Νίκαιας- Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων | 13 έως 15 Ιουν 2014

Πρόγραμμα υποδοχής της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Νίκαια | 12 έως 15 Ιουν 2014