19 Νοέμβριος 2020, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2020, 11:44

Θετικός στον κορονοϊό ο Ιερώνυμος, εισήχθη στον «Ευαγγελισμό»

  • Θετικός στον κορονοϊό ο Ιερώνυμος, εισήχθη στον «Ευαγγελισμό»
    (Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών / Χρήστος Μπόνης)

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο ίδιο που μεταφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο 82χρονος επικεφαλής της Εκκλησίας σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζει ήπια συμπτώματα και η πορεία της υγείας του κρίνεται καλή. Μεταφέρθηκε σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωστεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, βρέθηκε θετικός στην προγραμματισμένη εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στο φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του.

Το τελευταίο διάστημα οι φήμες ήταν έντονες για πολλά κρούσματα στην Ιερά Σύνοδο. Θετικός έχει βρεθεί και ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, όπως και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, ενώ την τελευταία του πνοή στο «Παπαγεωργίου» άφησε την Κυριακή ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.