19 Νοέμβριος 2020, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2020, 08:27

Πώς θα είναι οι νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο – Ξεκινούν τα έργα

  • Πώς θα είναι οι νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο – Ξεκινούν τα έργα
    Η εγκαταλειμμένη ΝΑΤΟϊκή βάση όπου θα γίνει το νέο σωφρονιστικό κατάστημα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Σήμερα το πρωί (στις 10:30), στον Ασπρόπυργο, γίνεται το πρώτο βήμα για την κατασκευή του Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Αθηνών, το οποίο θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κατεδάφιση κτηρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το νέο, υπερσύγχρονο Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων. Θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων, σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, οι νέες φυλακές θα διαθέτουν προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας - Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Πολύ σημαντική είναι η κατασκευή επτά δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022.