18 Νοέμβριος 2020, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2020, 00:21

Σταδιακή μεταβολή του καιρού σήμερα – Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα

  • Σταδιακή μεταβολή του καιρού σήμερα – Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Henning Bagger)

Σταδιακή μεταβολή του καιρού και στην ανατολική χώρα, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, πρόσκαιρα στο Ιόνιο, από τις απογευματινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Σταδιακή θα είναι η ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο, τοπικά σε 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται στην Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά των ανατολικών περιοχών. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου καθώς και στα παραθαλάσσια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο Ιόνιο, όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Το βράδυ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρειο Εύβοια πιθανώς να είναι ισχυρά. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια σε 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 και τη νύχτα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα υπάρξουν τοπικές βροχές και πιθανώς στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν αναμένονται στη Σάμο. Πιθανότητα ασθενούς βροχής μετά το μεσημέρι. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.