17 Νοέμβριος 2020, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2020, 16:31

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν αντάλλαξαν σορούς 200 νεκρών στις μάχες

  • Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν αντάλλαξαν σορούς 200 νεκρών στις μάχες
    Εικόνα από τις πολεμικές συγκρούσεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έδωσε στη δημοσιότητα το αζέρικο υπουργείο Άμυνας (φωτ.: EPA / Azerbaijan Defence Ministry)

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αντάλλαξαν 200 σορούς φονευθέντων στις μάχες του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον Ερυθρό Σταυρό. Οι σοροί ανταλλάχθηκαν παρουσία ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ, σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.

Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, που ασχολείται με τη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των σορών που ανταλλάχθηκαν, αλλά είπε πως η διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι φέρεται να έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο των έξι εβδομάδων ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τη γειτονική Αρμενία για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και η σύζυγός του, η πρώτη αντιπρόεδρος Μεχριμπάν Αλίεβα, περιηγήθηκαν χθες, Δευτέρα, σε τμήματα της περιοχής, ανέφεραν αζερικά κρατικά ΜΜΕ.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa.