17 Νοέμβριος 2020, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2020, 19:25

Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσσου: Η περιοχή χτίστηκε από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας

  • Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσσου: Η περιοχή χτίστηκε από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας
    (Φωτ.: facebook / Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσσου)

Στις δράσεις και το ιστορικό του Μικρασιατικού Συλλόγου Αναβύσσου αναφέρθηκε η πρόεδρος του σωματείου Σαββούλα Κεπέσογλου, σε εκπομπή του ραδιοφώνου «Κανάλι Ένα», την περασμένη Παρασκευή.

Το σωματείο κυκλοφόρησε ημερολόγιο για το 2021, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

«Η Ανάβυσσος χτίστηκε από τους πρόσφυγες που ήρθαν από τη Μικρά Ασία το 1922. Μέχρι τότε η περιοχή ήταν ακατοίκητη, με θάμνους και πεύκα, όπου δεν έμενε άνθρωπος, και οι Μικρασιάτες ήταν που έδωσαν ζωή στον τόπο, με την προσωπική τους εργασία.

»Εμείς μεγαλώσαμε και πήγαμε σχολείο στην Ανάβυσσο και έφτασε κάποια στιγμή που αποφασίσαμε, ως τρίτη γενιά των Μικρασιατών προσφύγων, να ιδρύσουμε τον Μικρασιατικό Σύλλογο ώστε να διασώσουμε την παράδοσή μας και τις ρίζες μας για να μην ξεχάσουμε τις πατρίδες των παππούδων μας» ανέφερε η Σαββούλα Κεπέσογλου.

Το σωματείο ιδρύθηκε το 2004 και διαθέτει τμήμα χορού και χορωδίας, και κατά καιρούς γίνονται δράσεις ώστε να αναδειχθεί η πολιτισμική κληρονομιά των Μικρασιατών.

«Ενισχύουμε με την παρουσία μας την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος στις δράσεις που διοργανώνει, ενώ ως σύλλογος πραγματοποιούμε και δικές μας εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ενώ συμμετέχουμε και σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Αναβύσσου», δήλωσε η πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αναβύσσου.

Παράλληλα, έστειλε στους ακροατές ένα μήνυμα ενότητας για τον μικρασιατικό χώρο: «Σε ό,τι κοινό γίνεται για την ανάδειξη του μικρασιατικού πολιτισμού και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, καλό θα ήταν να είμαστε ενωμένοι και να παραμερίζουμε τις προσωπικές ή όποιες άλλες διαφορές έχουμε».

  • Με πληροφορίες από το kanaliena.gr.