17 Νοέμβριος 2020, 00:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2020, 01:07

Φρούριο το Πολυτεχνείο – Χιλιάδες αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones στην περιοχή για να μη γίνουν συγκεντρώσεις

  • Φρούριο το Πολυτεχνείο – Χιλιάδες αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones στην περιοχή για να μη γίνουν συγκεντρώσεις
    Αστυνομικός με μάσκα προστασίας στέκεται μπροστά από την κλειδωμένη είσοδο του Πολυτεχνείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου έχει λάβει η ΕΛΑΣ, προκειμένου να αποτρέψει τη διοργάνωση και πραγματοποίηση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων ατόμων που έχουν απαγορευτεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Ελικόπτερα, drones, ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού και περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα επιτηρούν την περιοχή γύρω από το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

«Η ΕΛΑΣ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε απολύτως νόμιμο πλαίσιο, ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων στο Πολυτεχνείο, με στόχο την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊοϋ», τόνισαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτήρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων απαγορεύονται ήδη από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και μέχρι τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Ειδικοί διαμεσολαβητές της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των προελέγχων θα συνομιλούν με τυχόν συγκεντρωμένα άτομα και θα προσπαθούν να τους πείσουν με ήπιο τρόπο να απομακρυνθούν από το σημείο συνάθροισης. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τους επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Στο Πολυτεχνείο θα παρευρίσκονται και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.