16 Νοέμβριος 2020, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2020, 14:16

Επέτειος Πολυτεχνείου: Στη Σακελλαροπούλου το ψήφισμα για την απαγόρευση συναθροίσεων

  • Επέτειος Πολυτεχνείου: Στη Σακελλαροπούλου το ψήφισμα για την απαγόρευση συναθροίσεων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση ενότητας ενόψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου, ζητώντας από τους πολιτικούς αρχηγούς να λάβουν όλοι μαζί μέρος σε μια λιτή τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδεχόταν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Παφίλης και η Σοφία Σακοράφα, μαζί με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών Νίκο Τριανταφύλλου, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ να απαγορευθούν οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

«Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική» αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφεται από τους βουλευτές των τριών κομμάτων, εκπροσώπους συνδικάτων και φορέων, νομικούς, αιρετούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, κ.ά.

«Για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αυτής αρμόδιες είναι οι δικαστικές Αρχές, ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί. Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης», αναφέρει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη δήλωση που εκδόθηκε από το Προεδρικό.