16 Νοέμβριος 2020, 16:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2020, 16:46

«Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ»: Το νέο βιβλίο του Γιώργου Χατζόπουλου, με αναφορές στο έπος του Διγενή Ακρίτα

  • «Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ»: Το νέο βιβλίο του Γιώργου Χατζόπουλου, με αναφορές στο έπος του Διγενή Ακρίτα
    (Φωτ.: facebook / Γιώργος Χατζόπουλος)

Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Χατζόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη». Πρόκειται για ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα εποχής, στο οποίο η αγάπη συμπορεύεται με τη θυσία και το θάνατο, ο έρωτας με τη διαφορετικότητα και το όνειρο, ο ελληνικός πολιτισμός με τον αραβικό, ο Χριστιανισμός με τον Μωαμεθανισμό και η βυζαντινή ιστορία με το μύθο.

Το βιβλίο αναμένεται να ενθουσιάσει μεγάλους και μικρούς εξαιτίας του θέματός του αλλά και λόγω της χαρισματικής ηρωίδας και των απίστευτων περιπετειών της.

Η Ανδώ είναι η κόρη του Διγενή Ακρίτα και ζει σε μια πόλη στην άκρη της αυτοκρατορίας, με τη μητέρα της. Είναι αγοροκόριτσο, πολύ ικανή στα όπλα, και μια μέρα κλέβει το θρυλικό σπαθί του πατέρα της που έχει απομείνει μισό, με σκοπό να ψάξει να βρει το άλλο του μισό. Όπως έχει μάθει, αν ενωθεί το σπαθί, τότε η δύναμή του θα είναι ανυπέρβλητη.

Παράλληλα, ψάχνει να μάθει την αλήθεια για τον πατέρα της –αν ζει ή αν πέθανε, και πώς–, γιατί πολλά ακούγονται αλλά σε τίποτα δεν μπορεί να πιστέψει.


(Φωτ.: facebook/ Γιώργος Χατζόπουλος)

Έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι για τα μέρη του Ευφράτη ποταμού με τον καλύτερο φίλο της, ένα συνομήλικό της αγόρι που αντιμετωπίζει την περιπέτεια που ζουν ανάλαφρα και με χιούμορ.

Στο ταξίδι αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπη με όλους τους ήρωες που συναντάμε στα σωζόμενα έπη του Διγενή, με λύκους, απελάτες, αμαζόνες και δράκους.

Όταν εντέλει φτάσει στη Βαγδάτη θα γνωρίσει από κοντά τους Άραβες, θα ερωτευτεί έναν από τους γιους του Αλή Χαμδά, χαλίφη και μισητού εχθρού του Ρωμανών, και θα κερδίσει την εύνοια της Δελχεμά, της γυναίκα του.

Όμως η ανάγκη να μάθει την αλήθεια για τον πατέρα της θα την οδηγήσει σ’ ένα καινούργιο ταξίδι μέχρι τον Κάτω Κόσμο, ενώ η σχέση της με τον Σαλαντίν θα δοκιμαστεί από το αιώνιο μίσος που κοχλάζει μεταξύ Ρωμανών και Αράβων και από τις διαφορές που υπάρχουν στις κουλτούρες των δύο λαών.

  • Με πληροφορίες από το patakis.gr
  • Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει η Θέντα Μιμηλάκη.