16 Νοέμβριος 2020, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2020, 07:56

Νεφώσεις στα δυτικά και σποραδικές βροχές στο Ιόνιο σήμερα

  • Νεφώσεις στα δυτικά και σποραδικές βροχές στο Ιόνιο σήμερα
    (Φωτ.: EPA / Cati Cladera)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα νεφώσεις στα δυτικά, με σποραδικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, και από τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο Ιόνιο νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Λίγες παροδικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, αναμένονται στην Αττική. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες προβλέπονται για τη Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Από τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο νότιοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν σε Κυκλάδες και Κρήτη. Από το απόγευμα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στην Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένεται στη Σάμο. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.