14 Νοέμβριος 2020, 23:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2020, 23:45

Αρμενία: Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι απέτρεψαν τη δολοφονία του πρωθυπουργού

  • Αρμενία: Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι απέτρεψαν τη δολοφονία του πρωθυπουργού
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού Αρμενίας)

Ένας κάτοικος της Σιούνικ, εθελοντής στρατιώτης, ο Ασότ Μινασιάν, θεωρείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αρμενίας ότι είναι αυτός που θα εκτελούσε το σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, που ανέβηκε στην εξουσία με τη λαϊκή εξέγερση του 2018.

Στον απόηχο της ήττας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSS) ανακοίνωσε ότι απέτρεψε τη δολοφονία του Αρμένιου πρωθυπουργού.

Ο Ασότ Μινασιάν, σύμφωνα πάντα με την NSS, είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών. «Έχει αντικυβερνητικές απόψεις και διαφωνεί με την εξωτερική και την εσωτερική πολιτική του πρωθυπουργού» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ως ύποπτοι έχουν συλληφθεί και ο πρώην επικεφαλής της NSS Αρτούρ Βανετσιάν και ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Βαχράμ Μπαγντασαριάν.

Η δολοφονία του Νικόλ Πασινιάν θεωρείται ότι ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου κατάληψης της εξουσίας στο οποίο συμμετείχαν πολιτικοί, υποστηρικτές τους και πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Ο επίδοξος εκτελεστής φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία με ηγέτες κομμάτων της Αρμενίας και του Αρτσάχ, όπως αποκαλούν οι Αρμένιοι το Ναγκόρνο Καραμπάχ.