14 Νοέμβριος 2020, 21:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2020, 20:54

Μαθητικός διαγωνισμός στη Μελβούρνη για τον ποντιακό ελληνισμό

  • Μαθητικός διαγωνισμός στη Μελβούρνη για τον ποντιακό ελληνισμό
    Η Νεφέλη και Στεφανία από το Oakleigh Grammar κέρδισαν το τρίτο βραβείο στον μαθητικό διαγωνισμό για τον ποντιακό ελληνισμό (φωτ.: Facebook / Oakleigh Grammar)

Με ζωγραφικά έργα και με εκθέσεις μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πήραν μέρος στον φετινό 22ο Διαγωνισμό της Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης. Θέμα του η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, και στόχος του να δοθεί το έναυσμα στα παιδιά της ομογένειας να αναζητήσουν και να μελετήσουν την εθνική και την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Παρά την πανδημία, ο φετινός μαθητικός διαγωνισμός θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένος.

Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έδωσαν το πρώτο και το δεύτερο βραβείο σε συνολικά οκτώ μαθητές και μαθήτριες, και το τρίτο βραβείο σε πέντε. Τα βραβεία –όπως και τα πιστοποιητικά συμμετοχής για όλους– εστάλησαν στα σχολεία λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου Εκπαίδευσης του γενικού προξενείου της Ελλάδας, της Ελληνικής Κοινότητας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας και του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης.

  • Δείτε ΕΔΩ τους νικητές και τις νικήτριες που ανακοινώθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων.