14 Νοέμβριος 2020, 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2020, 11:58

Αύριο ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία και Αμμόχωστο

  • Αύριο ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία και Αμμόχωστο
    Ο Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA / Clemens Bilan)

Με διάγγελμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών ξεκινούν σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 οι εορτασμοί στα Κατεχόμενα για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ και στο μνημείο της ΤΜΤ, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του μνημείου του Ραούφ Ντενκτάς.

Αύριο, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, αναμένεται στα Κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα φθάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 11 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ, ενώ κατόπιν ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Λόγω των εορτασμών και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου την Κυριακή, θα κλείσουν ορισμένοι δρόμοι στην κατεχόμενη Λευκωσία από τις 9:30 το πρωί. Επίσης, το αεροδρόμιο των Κατεχομένων θα εξυπηρετήσει μόνο το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Τούρκο πρόεδρο (κατά τη διάρκεια της άφιξης και της αναχώρησής του και ουδεμία άλλη πτήση).

Στο μεταξύ, στα Κατεχόμενα της Κύπρου βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες στο Βαρώσι ενόψει της άφιξης του Ερντογάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανήγγειλε την άφιξή του στο ψευδοκράτος μέσω Twitter, αναρτώντας και φωτογραφίες.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ. Καλογεράκη.