11 Νοέμβριος 2020, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2020, 21:04

Προφυλακιστέος ο 16χρονος για το άγριο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα

  • Προφυλακιστέος ο 16χρονος για το άγριο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα
    (Φωτ.: αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Στην αρμόδια ανακρίτρια απολογήθηκε ο 16χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα, μαζί με τον 17χρονο φίλο του και παρουσία της 15χρονης κόρης του θύματος. Με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Μετά τη δολοφονία, οι τρεις ανήλικοι πήγαν στις Σέρρες με σκοπό να διαφύγουν στη Ρουμανία. Ωστόσο, ο 16χρονος επέστρεψε στο πατρικό του στο Λουτράκι.

Στην απολογία του ο 17χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενός του ήταν αυτός που μαχαίρωσε τη γυναίκα όσο εκείνος την είχε ακινητοποιημένη με ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο.

Η 15χρονη αρνείται ότι ήταν παρούσα στο υπνοδωμάτιο τη στιγμή της δολοφονίας, έχει όμως παραδεχθεί ότι με τον σύντροφό της είχαν προσπαθήσει να δηλητηριάσουν με χάπια τη μητέρα της, χωρίς επιτυχία. Αιτία οι συνεχείς καβγάδες στο σπίτι και οι απειλές της 50χρονης. Επίσης το ζευγάρι ήθελε τα χρήματα που είχε η γυναίκα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, μέρος των οποίων είπαν ότι έταξαν στον 16χρονο.

Ο 16χρονος στη δική του απολογία φέρεται να διέψευσε ότι ήταν αυτός που χρησιμοποίησε το μαχαίρι-πεταλούδα. Υποστήριξε ότι πήγε στο διαμέρισμα στην Αγία Βαρβάρα χωρίς να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί.

Ο συνήγορός του Θανάσης Ράπτης δήλωσε ότι ο εντολέας του ζητά συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και για το ότι δεν πήγε αμέσως στις Αρχές. Επίσης, είπε ότι παρέμεινε με το ζευγάρι από φόβο και αμηχανία αρχικά, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να πάει στο Λουτράκι, απ’ όπου παραδόθηκε στην Αστυνομία.