11 Νοέμβριος 2020, 21:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2020, 21:13

Τι σχεδιάζει η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς για τα φετινά Χριστούγεννα, στη σκιά της πανδημίας

  • Τι σχεδιάζει η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς για τα φετινά Χριστούγεννα, στη σκιά της πανδημίας
    Με νταούλια και χορό ξεσήκωσαν πέρσι τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (φωτ.: Κώστας Ζώης)

Διαφορετικά, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, φαίνεται πως θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτόν τον καιρό συνήθως τα ποντιακά σωματεία ετοίμαζαν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές τους και ανακοίνωναν τα πλούσια προγράμματά τους για την περίοδο των εορτών. Στην Καλαμαριά ο τοπικός ποντιακός σύλλογος οργάνωνε τέτοιες μέρες την καθιερωμένη του χριστουγεννιάτικη ποντιακή πατινάδα. «Φέτος λόγω της κατάστασης είναι αδύνατο να το επαναλάβουμε, όμως επειδή η απραξία δεν αρμόζει τόσο στο ΔΣ μας όσο και στα μέλη μας, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι το οποίο είναι εφικτό, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» γράφει στη σελίδα του στο facebook ο πρόεδρος του ιστορικού σωματείου, Κώστας Ζώης.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής σκηνής θα παίξουν «Μουσική του δρόμου» σε μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, σε κεντρικό σημείο του πεζόδρομου Καλαμαριάς, Πόντιοι καλλιτέχνες θα παίξουν μουσική, και μπροστά τους θα τοποθετηθούν καλάθια όπου ο κόσμος θα προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας και χρήματα, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια αυτή την περίοδο.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα χρήματα θα καταμετρηθούν και θα αγοραστούν τρόφιμα, τα οποία θα παραδοθούν στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς αλλά και στην αρμόδια αντιδημαρχία.


Από τις περσινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (βίντεο: Άρης Φραντζεσκάκης)

«Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα μας επιτραπεί η διεξαγωγή της εκδήλωσης τηρώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκες και με σεβασμό στις οδηγίες του κράτους σε ό,τι αφορά την πανδημία. Ελπίζουμε να κάνουμε χαρούμενους κάποιους συνανθρώπους μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε» καταλήγει η ανακοίνωση του Κώστα Ζώη.