11 Νοέμβριος 2020, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2020, 11:01

Κρήτη: Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στον Δήμο Πλατανιά

  • Κρήτη: Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στον Δήμο Πλατανιά
    Εικόνα από τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Κρήτη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Προβλήματα, κυρίως σε σημεία της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, κατά τη διάρκεια της νύκτας. Στον επαρχιακό δρόμο Φουρνές-Μεσκλά σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ενώ στην περιοχή του Αλικιανού ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Κερίτη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, σε πολλά σημεία του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου του δήμου υπάρχουν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών στο οδόστρωμα, που «κρύβουν» κινδύνους για τους οδηγούς.

Ο δήμαρχος Πλατανιά καλεί τους δημότες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις. Λόγω της κακοκαιρίας, προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία σταδιακά αποκαταστάθηκαν.

Προβλήματα, όμως, από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν και στον Δήμο Αποκορώνου, κυρίως στην δημοτικό και αγροτικό δίκτυο. Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι ζημιές είναι εκτεταμένες, επισημαίνοντας πως «σε πολλά σημεία του δήμου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Κρήτη».

Όπως τόνισε, συνεργεία του δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν στο μέτρο του δυνατού τη βατότητα των δρόμων, καθώς υπάρχουν προβλήματα με την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Ο δήμαρχος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ζητήσει από την πολιτεία οικονομική ενίσχυση για άμεσες παρεμβάσεις, ενώ παράλληλα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών θα θέσει και το θέμα της οριστικής αποκατάστασής τους.

Θυμίζουμε ότι από την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη τα προηγούμενα 24ωρα είχαν προηγηθεί μεγάλες καταστροφές σε Χερσόνησο, Ανισσαρά, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια, όπου οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ οι λάσπες είχαν μπει σε σπίτια και καταστήματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Νομικός.