10 Νοέμβριος 2020, 15:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2020, 15:41

Αλέξανδρος Τσοποζίδης: Ο τραγουδιστής που κέρδισε τις καρδιές χιλιάδων θαυμαστών (βίντεο)

  • Αλέξανδρος Τσοποζίδης: Ο τραγουδιστής που κέρδισε τις καρδιές χιλιάδων θαυμαστών (βίντεο)
    (Φωτ.: facebook / Alexandros Tsopozidis)

Δεκάδες εμφανίσεις, πολλές επιτυχίες και ιδιαίτερη αγάπη για τον ποντιακό ελληνισμό χαρακτηρίζουν την καριέρα του νεαρού Αλέξανδρου Τσοποζίδη, ο οποίος γεννήθηκε στην επαρχία Σαμέμπα της Τιφλίδας.

Σήμερα ζει με την οικογένειά του στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Πάφο.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε σε μεγάλες ακαδημίες της Κύπρου και οι προπονητές του πίστευαν πώς θα έχει λαμπρό μέλλον στα γήπεδα. Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι' αυτόν. Μετά από παρότρυνση των γονιών του άφησε τον επαγγελματικό αθλητισμό και ασχολήθηκε με τη μουσική, καθώς πολλά μέλη της οικογένειάς του παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν.

Από το 2011 ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι και να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής. Λίγο αργότερα γνώρισε τον Ρώσο παραγωγό Κεμράν Αμίροφ και η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται. Την ίδια χρόνια συνεργάστηκε με τον ποπ τραγουδιστή Έλνταρ Δαλγάτοφ και κυκλοφόρησαν μαζί το τραγούδι «Ίσως να επιστρέψεις».

Τον Μάρτιο του 2013 βραβεύτηκε για πρώτη φορά από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «9 Volna», ενώ την επόμενη χρονιά στο ίδιο κανάλι συμμετείχε σε μουσικό διαγωνισμό και απέσπασε βραβείο για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της εθνοτικής μουσικής.

Το 2015 κυκλοφόρησε το τραγούδι του με τίτλο «Αρμένιοι και Έλληνες – Αδέλφια για πάντα», το 2017 το «Δώσε μου τον αριθμό του τηλεφώνου σου», το 2019 ηχογράφησε ένα τραγούδι για τη Σάντα του Πόντου με τη λύρα να πρωταγωνιστεί, ενώ το 2020 κέρδισε τις καρδιές των απανταχού Ποντίων το τραγούδι του για την Παναγία Σουμελά.