9 Νοέμβριος 2020, 09:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2020, 10:59

Σάββας Κωφίδης: Ιστορίες για ποδόσφαιρο και heavy metal (βίντεο)

  • Σάββας Κωφίδης: Ιστορίες για ποδόσφαιρο και heavy metal (βίντεο)
    Ο Σάββας Κωφίδης, με την μπάλα στα πόδια, δέχεται το μαρκάρισμα του Θοδωρή Ζαγοράκη σε φιλικό ματς στο γήπεδο της Καλαμαριάς, που έγινε πριν από μερικά χρόνια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από την εποχή που έπαιζε επαγγελματικά ποδόσφαιρο, αλλά και στη συνέχεια, όταν κρέμασε τα παπούτσια του και ακολούθησε το δρόμο της προπονητικής, ο Σάββας Κωφίδης σπάνια μιλούσε στον Τύπο. Οι συνεντεύξεις του συνήθως είχαν κάτι ξεχωριστό. Αυτό επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά με τη (διαφορετική) συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα μέσα σε ένα κατάστημα γεμάτο δίσκους.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν συντονιστής των Ακαδημιών του ΟΦΗ, μίλησε στους Record Lovers για την αγαπημένη του heavy metal μουσική και παρουσίασε ορισμένους από τους δίσκους και τα συγκροτήματα που ακούει φανατικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε και ακούμε τον Σάββα Κωφίδη να μοιράζεται ιστορίες για τη heavy metal και το ποδόσφαιρο και να εξιστορεί διάφορα περιστατικά από την καριέρα του, όπως το τραγούδι που έβαζε στους παίκτες, πριν βγουν στο γήπεδο για το παιχνίδι, όταν εκείνος ήταν προπονητής του Ηρακλή.

Να σημειώσουμε ότι ο Σάββας Κωφίδης έχει ποντιακές ρίζες και κατά καιρούς έχει δώσει το παρών σε δράσεις που αναδεικνύουν το μήνυμα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Γεννήθηκε στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν, στις 5 Φεβρουαρίου 1961, και έχει αγωνιστεί σε Ηρακλή, Ολυμπιακό και Άρη, ενώ έχει χριστεί διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, με την οποία μετρά 67 συμμετοχές.