9 Νοέμβριος 2020, 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2020, 08:15

Καιρός: Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές σήμερα

  • Καιρός: Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές σήμερα
    (Φωτ.: EPA / Lukas Barth-Tuttas)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα γενικά αίθριο καιρό στα δυτικά και τα βόρεια, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και την Κρήτη.

Από το μεσημέρι οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι από το βράδυ πιθανόν τοπικά έντονα.

Από το απόγευμα βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ: 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, αναμένονται στην Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 η 4 και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 21 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στην Ήπειρο από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη (στις υπόλοιπες περιοχές από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέποντα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές στην Κρήτη. Από το μεσημέρι οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανόν να είναι τοπικά έντονα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Τέλος, στη Σάμο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.