8 Νοέμβριος 2020, 18:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2020, 18:56

Πέθανε η Γκλι, η διάσημη γάτα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη

  • Πέθανε η Γκλι, η διάσημη γάτα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
    (Φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

Η Γκλι, η διάσημη γάτα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, πέθανε σε ηλικία 16 ετών, όπως γίνεται γνωστό σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της γάτας στο Instagram. Η Γκλι πέθανε στην κτηνιατρική κλινική στο Λεβέντ, όπου υποβαλλόταν σε θεραπεία.

«Λυπάμαι που έχασα την Γκλι. Η γάτα της Αγίας Σοφίας, η οποία είχε υποβληθεί σε θεραπεία, σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική στο Λεβέντ από τις 24 Σεπτεμβρίου, δυστυχώς, απεβίωσε λόγω γήρατος. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Γκλι», ανέφερε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η γάτα Γκλι θεωρούνταν ως μια... διασημότητα, καθώς έχει πάνω από 113.000 «θαυμαστές» στο Instagram και έχει ζήσει στο παγκόσμιο σύμβολο του Χριστιανισμού και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO τα τελευταία 16 χρόνια.

Με λαμπερά πράσινα μάτια της, η Γκλι είχε γίνει ένα αγαπημένο πλάσμα για πολλούς από τους επισκέπτες της Αγίας Σοφίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χάιδεψε το αγαπημένο τετράποδο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Πόλη, το 2009.

Οι τουρκικές Αρχές διαβεβαίωσαν το κοινό ότι το μνημείο της Αγίας Σοφίας θα παραμείνει το «σπίτι» της Γκλι.

  • Με πληροφορίες από dailysabah.com