7 Νοέμβριος 2020, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2020, 15:15

«Ιανός»: Ο Στρατός Ξηράς συνεχίζει να βοηθά σε Καρδίτσα-Κεφαλονιά

  • «Ιανός»: Ο Στρατός Ξηράς συνεχίζει να βοηθά σε Καρδίτσα-Κεφαλονιά
    Εικόνα από τα έργα αποκατάστασης όπου συμμετέχει ο Στρατός Ξηράς σε Κεφαλονιά και Καρδίτσα (φωτ.: army.gr)

Πολύτιμη και απαραίτητη αποδεικνύεται η βοήθεια του Στρατού Ξηράς στα έργα αποκατάστασης στις περιοχές που σάρωσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», στην Καρδίτσα και την Κεφαλονιά.

Άνδρες του στρατού εξακολουθούν να εργάζονται στις πληγείσες περιοχές με εντολή του ΓΕΕΘΑ και σχετική έγκριση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην περιοχή της Καρδίτσας, ο στρατός συνδράμει με οκτώ αξιωματικούς και 34 οπλίτες μηχανικού, δύο προωθητές γαιών, ένα φορτωτή γαιών, δύο εκστραφείς τάφρων, έναν οδοστρωτήρα, έναν ισοπεδωτή γαιών, ένα ανατρεπόμενο, δύο ρυμουλκά, ένα περονοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα, ένα όχημα περισυλλογής και τρία οχήματα γενικής χρήσης 30 τόνων.

Με τη συνδρομή τους κατασκευάστηκε μεταφερόμενη γέφυρα τύπου «Μπέιλι» στην περιοχή «Καραϊσκάκη» του δήμου Μουζακίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή αντίστοιχης γέφυρας τύπου στο Ανθοχώρι του ιδίου δήμου.

Στο νησί της Κεφαλλονιάς, ο Στρατός Ξηράς συνδράμει επίσης με προσωπικό και μέσα στην αντιμετώπιση των καταστροφών. Ειδικότερα, διαθέτει δύο αξιωματικούς και δέκα οπλίτες, δύο οχήματα γενικής χρήσης, δύο προωθητές γαιών, δύο εκσκαφείς τάφρων καθώς και τέσσερα ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς μηχανημάτων.

Στο νησί εκτελέστηκαν εργασίες στις περιοχές του χωριού 'Ασσος και της Αγίας Ευφημίας, οι οποίες περιελάμβαναν εκσκαφή, απομάκρυνση και μεταφορά φερτού υλικού για αποκατάσταση οδικού δικτύου και δικτύου ύδρευσης.

Εκτελέστηκαν επίσης εργασίες διάνοιξης, διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης σε κοίτες ρεμάτων για διευκόλυνση της απορροής υδάτων και για αποτροπή πλημμυρών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ι.Ι.