7 Νοέμβριος 2020, 08:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2020, 08:24

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα – Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα

  • Γενικά αίθριος καιρός σήμερα – Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Enric Fontcuberta)

Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται για σήμερα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά θα είναι αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά στα νότια 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση. 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές, αναμένονται στην Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στις δυτικές Κυκλάδες το πρωί έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: Στα νοτιότερα βόρειοι 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Λίγες νεφώσεις θα υπάρξουν στη Σάμο. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.