4 Νοέμβριος 2020, 21:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2020, 21:08

Ηλεκτρονική απάτη εμπλέκει την εταιρεία «Κωτσόβολος» – Παγίδα τα SMS που δίνουν δώρα

  • Ηλεκτρονική απάτη εμπλέκει την εταιρεία «Κωτσόβολος» – Παγίδα τα SMS που δίνουν δώρα
    (Φωτ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Janet Trudeaut)

Απάτη που εμπλέκει την εταιρεία «Κωτσόβολος» αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες. Όπως ενημερώνει η εταιρεία το καταναλωτικό κοινό, επιτήδειοι εξαπατούν καταναλωτές στέλνοντας SMS με το πρόσχημα «παραλαβής βραβείου» και ζητούν προσωπικά στοιχεία.

Οι δράστες εκτός των προσωπικών στοιχείων, ζητούν επίσης να καταχωρηθεί ο αριθμός κάρτας του υποτιθέμενου νικητή.

Τα SMS, σημειώνει η εταιρεία, είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και δεν θα πρέπει να ανοίγονται τα link που περιέχουν. «Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη, με τα οποία η «Κωτσόβολος» δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει. Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε τυχαίους αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι διωκτικές Αρχές, για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι –έννομα– από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και τη φήμη της «Κωτσόβολος». «Γι' αυτό, παρακαλείστε, εάν αντιληφθείτε ότι έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, τηλέφωνο: 11188)», σημειώνει η εταιρεία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γ.Μπ.