7 Ιούνιος 2014, 10:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:10

Νοίκιαζε σπίτια που δεν ήταν δικά του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Χάνουν τα ακίνητά τους οι πολιτικοί με χρέη στο Δημόσιο

Την εξιχνίαση πολυάριθμων υποθέσεων απάτης σε βάρος υποψήφιων ενοικιαστών ακινήτων, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους και την αυτόφωρη σύλληψη του δράστη, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα.

Πρόκειται για έναν 59χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του Χαριλάου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «Απάτη και απόπειρα απάτης κατ' εξακολούθηση», «Αντιποίηση» και για κατοχή πλαστού Δελτίου Ταυτότητας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης παρουσιαζόταν σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ως υποψήφιος ενοικιαστής, αποσπούσε τα κλειδιά των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων και στη συνέχεια, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη τους, αποσπούσε χρηματικά ποσά - μισθώματα από ενδιαφερόμενους πολίτες, με τους οποίους συνέτασσε υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, εξαπάτησε έξι άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.510 ευρώ. Λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του, ακολουθώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης και υποδυόμενος τον δικαστικό κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και να αποσπάσει τα κλειδιά ενός προς μίσθωση σπιτιού, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να εξαπατήσει αλλοδαπή ενδιαφερόμενη ενοικιάστρια.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για Απάτη.

seleo.gr

Πηγή: zougla.gr