2 Νοέμβριος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2020, 07:53

Ήπιος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα

  • Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα, με πτώση θερμοκρασίας
    (Φωτ.: pixabay.com / jplenio)

Ήπιος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα είναι από 7 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το πρωί στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 5, πρόσκαιρα το πρωί στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.