31 Οκτώβριος 2020, 19:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2020, 21:38

Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία – Βαριά τραυματισμένος ο ιερέας

  • Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία – Βαριά τραυματισμένος ο ιερέας
    (Φωτ.: Twitter / Citations Orthodoxes)

Δύο φορές στην κοιλιά πυροβόλησε ο άνδρας που διαφεύγει τον 52χρονο ιερέα Νικόλα Κακαβελάκη, εφημέριο της ελληνόφωνης ορθόδοξης εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λιόν της Γαλλίας. Πρόκειται για μία ακόμα επίθεση εναντίον χριστιανών, μετά από αυτή στη Νίκαια από τον 21χρονο Τυνήσιο ο οποίος δολοφόνησε τρεις ανθρώπους με μαχαίρι.

Ο ιερέας, που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δέχθηκε τους πυροβολισμούς από το κυνηγετικό όπλο εξ επαφής ενώ κλείδωνε την εκκλησία. Όπως είπε στους διασώστες, δεν αναγνώρισε τον δράστη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν αμέσως την περιοχή, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενόπλου, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα. Επίσης, στο υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες. Μιας και η πόλη έχει μπει σε καραντίνα, οι περαστικοί ήταν ελάχιστοι. Επιπλέον, πηγή προσκείμενη στην έρευνα είπε ότι ο πατέρας Νικόλας δεν φορούσε ράσο και δεν είχε γίνει νωρίτερα Θεία Λειτουργία.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι ήδη σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές.