31 Οκτώβριος 2020, 17:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2020, 17:44

Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική για την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ

  • Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική για την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ
    Άποψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας Δημήτρη Μπουραντώνη από ομάδα προσώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου που εισέβαλαν στο γραφείο του. Την ίδια ώρα, η αποτρόπαια πράξη αντιμετωπίστηκε με απέχθεια από την ελληνική κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η φωτογραφία του πρύτανη που του έχουν κρεμάσει στο λαιμό ταμπέλα με την επιγραφή «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» προκάλεσε σοκ σε όλους όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι δράστες φρόντισαν να αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του χώρου των δραστών και αργότερα σε δεκάδες ΜΜΕ, γεγονός που εξόργισε περισσότερο την κοινή γνώμη.

Ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση, κάτι που έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Νωρίτερα τα περισσότερα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την εικόνα του πρύτανη, ενώ η αντιπολίτευση κάλεσαν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον πρωθυπουργό να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ