31 Οκτώβριος 2020, 17:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2020, 17:35

Μητσοτάκης: Χρέος μας να σταθούμε δίπλα στη Σάμο (βίντεο)

  • Μητσοτάκης: Χρέος μας να σταθούμε δίπλα στη Σάμο (βίντεο)
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Την οδύνη του για το θάνατο των δύο μαθητών εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο, ένα 24ωρο μετά το σεισμό που έπληξε τόσο το νησί όσο και τα παράλια της Σμύρνης. «Όλη η Ελλάδα σήμερα θρηνεί αυτό το τραγικό γεγονός και η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες τους. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη, να ξεπεράσουν αυτόν τον αφόρητο πόνο», είπε ο πρωθυπουργός από το χτυπημένο από τον Εγκέλαδο Βαθύ, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του.

Ακόμα, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή εστάλη κυβερνητικό κλιμάκιο για την καταγραφή των ζημιών, και υπογράμμισε ότι χρέος της πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στη Σάμο και να εκταμιευτούν όσο το δυνατό πιο σύντομα οι αποζημιώσεις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν γίνει σημαντικές ζημιές. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το μέγεθος του σεισμού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα», υποστήριξε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έγκαιρη αποστολή προειδοποιητικού μηνύματος για τσουνάμι από το 112. Επίσης ευχαρίστησε όσους και όσες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, από την πρώτη στιγμή.

«Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους επειδή κατέρρευσε ένας τοίχος από ένα ακατοίκητο κτίσμα, ο οποίος μπορεί να έπεφτε και σε ένα σεισμό πολύ μικρότερο από αυτόν. Νομίζω ότι έχουμε ένα χρέος ως πολιτεία και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να ξαναδούμε αυτό το πρόβλημα», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Σάμο ολοκληρώθηκε στο Καρλόβασι, όπου είδε από κοντά τον κατεστραμμένο ναό της Παναγίας, για τον οποίο δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει αναστήλωση, και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Λυμπέρη για τις ζημιές.