31 Οκτώβριος 2020, 10:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2020, 10:09

Times: Ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο νέου lockdown στη Βρετανία

  • Times: Ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο νέου lockdown στη Βρετανία
    (Φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες διότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με την COVID-19, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και να ισχύσουν ως την 1 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Το δημοσίευμα αναφέρει πως όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων).

Άλλη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι το ζήτημα της επιβολής των νέων μέτρων τελεί ακόμα υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Το ΗΒ ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της Covid-19.