30 Οκτώβριος 2020, 12:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2020, 12:01

Διαμαρτυρία Αρμενίων στην Αθήνα για το Ναγκόρνο Καραμπάχ – Παραδόθηκε υπόμνημα στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ

  • Διαμαρτυρία Αρμενίων στην Αθήνα για το Ναγκόρνο Καραμπάχ – Παραδόθηκε υπόμνημα στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ
    Εικόνα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ (φωτ.: Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος)

Πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας, για την άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μπροστά στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο Σύνταγμα.

Εκατοντάδες μέλη της αρμενικής κοινότητας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νεολαίας και έδωσαν δυναμικό παρών.

Επίσης, την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του αρμενικού λαού εξέφρασαν εκπρόσωποι αιγυπτιακών, αραβικών και κουρδικών κοινοτήτων της χώρα μας, όπως σημειώνει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, oι διαδηλωτές παρέδωσαν υπόμνημα στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με το οποίο –σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπή Ελλάδος– τονίζουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει:

  • Να καταδικάσει δημόσια τον ρόλο της Τουρκίας στην σύγκρουση.
  • Να δημοσιοποιήσει τα αποδεικτικά στοιχεία για την χρήση των απαγορευμένων βομβών κατά του άμαχου αρμενικού πληθυσμού.
  • Να προβεί σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, που μετατρέπουν την περιοχή του Νοτίου Καυκάσου σε κόμβο τρομοκρατών, μεταφέροντας τζιχαντιστές από τη Συρία, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και αποσταθεροποιώντας ολόκληρη την περιοχή.
  • Να επιβάλλει εμπάργκο σε ευρωπαϊκά οπλικά συστήματα προς την Τουρκία, ως μέσο αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας.