30 Οκτώβριος 2020, 22:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2020, 22:18

Η Ειρήνη Σαχταρίδου, η γιαγιά της Σανξαρίνα και τα ποντιακά τραγούδια τους (βίντεο)

  • Η Ειρήνη Σαχταρίδου, η γιαγιά της Σανξαρίνα και τα ποντιακά τραγούδια τους (βίντεο)
    (Φωτ.: facebook / Ειρήνη Σαχταρίδου)

Με οδηγό την αγάπη της για την ποντιακή μουσική παράδοση, η νεαρή και πολλά υποσχόμενη Ειρήνη Σαχταρίδου ετοιμάζει αυτό τον καιρό κάτι πολύ ιδιαίτερο, με πρωταγωνίστρια τη γιαγιά της Σανξαρίνα.

Η Ειρήνη διδάσκει τα τελευταία χρόνια σε ποντιακούς συλλόγους –αλλά και διαδικτυακάαγγείο (τουλούμ’), μυώντας στο όργανο πολλούς νέους και νέες.

Κατά καιρούς ανεβάζει στο προφίλ της στο facebook βίντεο με τη γιαγιά της να τραγουδάει. «Είναι αυτές οι στιγμές στο σπίτι, αναχάπαρα που λέμε, απρογραμμάτιστα, που πιάνω τη λύρα ή το αγγείο στα χέρια μου και η γιαγιά μου η Σανξαρίνα, η παρχαρομάνα, η Σοφία, με ταξιδεύει με τα τραγούδια της» εκμυστηρεύεται στο pontos-news.gr η Ειρήνη Σαχταρίδου.

Όσο για τα συναισθήματά της, αναφέρει: «Νιώθω ότι βρίσκομαι σε μέρη που μπορεί να μην έχω επισκεφθεί ποτέ στη ζωή μου, αλλά μου είναι πλέον τόσο οικεία με τα τραγούδια της και τις ιστορίες της. Κάνω εικόνα τον Πόντο, τα παρχάρια της Ματσούκας. Νιώθω ευλογημένη που την έχω δίπλα μου από μωρό-μωρό μέχρι και σήμερα. Γι' αυτό και η παράδοσή μας είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, της καρδιάς μου. Αρκετά από αυτά, σε ανύποπτες στιγμές, τα μοιραζόμαστε με τη γιαγιά για όλους και όλες που αγαπούν τη μουσική του Πόντου».

Τέλος, αποκάλυψε στο pontos-news.gr ότι βρίσκεται στα σκαριά μια νέα δουλειά της, στην οποία θα συμμετέχει και η αγαπημένη της γιαγιά.