29 Οκτώβριος 2020, 20:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2020, 20:32

Βουλή: Κυρώθηκαν 5 μνημόνια συνεργασίας με Ρωσία και Κουβέιτ

  • Βουλή: Κυρώθηκαν 5 μνημόνια συνεργασίας με Ρωσία και Κουβέιτ
    O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει στη Βουλή (φωτ.: Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

Εν μέσω αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού, επικυρώθηκαν σήμερα στη Βουλή πέντε συμφωνίες της Ελλάδας με τη Ρωσία και το Κουβέιτ για συνεργασία στο τομέα της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της βιομηχανικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, υπέρ της συμφωνίας με τη Ρωσία για συνεργασία στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Υπέρ της κύρωσης του μνημονίου για συνεργασία Ελλάδας-Κουβέιτ στο τομέα της βιομηχανικής συνεργασίας ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν και το ΜέΡΑ25 δήλωσε «παρών».

Επίσης από την Ολομέλεια, κυρώθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία τρεις συνεργασίες της Ελλάδας στον αθλητικό τομέα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι:

  • Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γενικής Αρχής Πρόνοιας Νεολαίας και Άθλησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
  • Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης στον Τομέα του Αθλητισμού μεταξύ της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κράτους του Κατάρ και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  • Κύρωση του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.