29 Οκτώβριος 2020, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2020, 14:20

Γαλλία: Η αστυνομία σκότωσε ένοπλο κοντά στην Αβινιόν

  • Γαλλία: Επίθεση κατά ιερέα ελληνικής εκκλησίας στη Λιόν
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Francis Pellier)

Η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα στο Μονφαβέ, κοντά στην Αβινιόν της νότιας Γαλλίας, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει περαστικό με όπλο, ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες για το συμβάν, που μετέδωσαν διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο άνδρας είχε φωνάξει «Αλλάχου Άκμπαρ».

Το νέο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια, στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ, όπου βρήκαν τραγικό θάνατοι τρία άτομα.

Επίθεση στο φυλάκιο της γαλλικής πρεσβείας στην Τζέντα
Στο μεταξύ, ένας Σαουδάραβας συνελήφθη στην Τζέντα αφού επιτέθηκε και τραυμάτισε σήμερα έναν φρουρό με ένα «αιχμηρό εργαλείο» στο γαλλικό προξενείο, ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας.

Η γαλλική πρεσβεία ανέφερε ότι το προξενείο υπέστη «επίθεση με μαχαίρι, η οποία στόχευσε φρουρό», προσθέτοντας ότι ο φρουρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. «Η γαλλική πρεσβεία καταδικάζει έντονα αυτή την επίθεση εναντίον διπλωματικού φυλάκιου την οποία τίποτα δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει», ανέφερε δήλωση της πρεσβείας.

  • Πηγή: Reuters.