29 Οκτώβριος 2020, 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2020, 12:51

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη – Νέα μέτρα αύριο από τον Μητσοτάκη

  • Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη – Νέα μέτρα αύριο από τον Μητσοτάκη
    Ουρές στην παραλία Θεσσαλονίκης από πολίτες που θέλουν να κάνουν το γρήγορο τεστ για κορονοϊό στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός, όπως είπε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο», πρόσθεσε.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης ανεβαίνουν στο «επίπεδο 4», που σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί ένα μερικό lockdown, με τα σχολεία και τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε και τη στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ συστηματική. «Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους υπουργούς», πρόσθεσε.