29 Οκτώβριος 2020, 15:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2020, 14:51

Διευκρινήσεις για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

  • Διευκρινήσεις για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία
    (Φωτ.: pixabay.com)

Για την καλύτερη διευκόλυνση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής ύψους 200 εκ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, έχει εκδοθεί ένα ειδικό πακέτο ερωτήσεων και απαντήσεων για τους ενδιαφερόμενους, ενώ έχει αναπτυχθεί ένα ειδικό σύστημα μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υπολογίζουν την βαθμολογία τους εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι δύο δημοφιλέστερες ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα:

Ερώτηση: Η επιδότηση που θα χορηγηθεί σε όσους εγκριθούν επιστρέφεται, και αν ΝΑΙ με τι επιτόκιο;
Απάντηση: «ΟΧΙ, η επιδότηση ΔΕΝ επιστρέφεται».

Ερώτηση: Οι εντάξεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα;
Απάντηση: «ΟΧΙ. Η μεθοδολογία αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί είναι η συγκριτική (βαθμολογική κατάταξη)».

Δείτε εδώ όλες τις ερωταπαντήσεις.

Η κατάρτιση της παραπάνω εφαρμογής την οποία μπορείτε να δείτε εδώ καθώς και του πρώτου πακέτου των 33 ερωτήσεων και απαντήσεων που μπορείτε να δείτε εδώ πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ - ΕΦΕΠΑΕ) που αποτελεί τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης της δράσης.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα του ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή των προτάσεων (αιτήσεων) στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία έχει ανοίξει από τις 23 Οκτωβρίου. Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000€ μέχρι 50.000€ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ependyseis.gr/mis, έχει καταληκτική ημερομηνία 20/11/2020 (ώρα 15:00).

  • Πηγή: naftemporiki.gr.