29 Οκτώβριος 2020, 11:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2020, 13:06

Έρχονται οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις

  • Έρχονται οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Από 1 έως και 14 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν φέτος οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις. Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, φέτος αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα εμπορικά την πρώτη Κυριακή της περιόδου (1 Νοεμβρίου).

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης δήλωσε ότι «όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών».

Προτρέπει τους καταναλωτές να τηρούν κι εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα, και τονίζει πως «την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων».

Τέλος, σημειώνει πως «ο ΕΣΑ με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημά του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.