29 Οκτώβριος 2020, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2020, 08:37

«Κόκκινα» τα Ιωάννινα και οι Σέρρες από σήμερα – Πιθανό lockdown στη Θεσσαλονίκη

  • «Κόκκινα» τα Ιωάννινα και οι Σέρρες από σήμερα – Πιθανό lockdown στη Θεσσαλονίκη
    Επιβάτες φορώντας μάσκα προσώπου περιμένουν σε στάση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Στο Επίπεδο Συναγερμού 4- Αυξημένου Κινδύνου, βρίσκονται από σήμερα στις 06:00 οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Σερρών όπου τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα του κορονοϊού.

Αλλαγή είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί σήμερα και στο επίπεδο συναγερμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, και να επιβληθεί τοπικό lockdown, καθώς μόνο χθες καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα στην περιοχή!

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι επίσης η μετάβαση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα στη Θεσσαλονίκη μαζί με κλιμάκια του οργανισμού. Στις 12:00 θα συναντήσει τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στις 13:30 θα επισκεφθούν το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Την ίδια ώρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιούν, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Τι αλλάζει σε Σέρρες και Ιωάννινα
Στις Σέρρες και τα Ιωάννινα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού).
  • η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5:00.
  • καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Δύσκολη η κατάσταση σε Νάξο και Ροδόπη
Σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης.

Οι περιοχές αυτές περνούν από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης).

Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00. Αλλαγή θα γίνει και στο επίπεδο συναγερμού της Δράμας που από «πράσινη» θα γίνει «κίτρινη».

Από την άλλη η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2, «κίτρινο», στο επίπεδο 1, «πράσινο»!