28 Οκτώβριος 2020, 21:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2020, 22:04

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

  • Πέθανε ο δημοσιογράφος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης
    O Πέτρος Κουναλάκης στην παρουσίαση του βιβλίου της Αλίκης Χατζή «Λεωνίδας Κύρκος – Η τελευταία μάχη», το 2016 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Ο δημοσιογράφος, οικονομολόγος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος, οικονομολόγος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης. Ήταν 83 ετών.

Ο Πέτρος Κουναλάκης γεννήθηκε, το 1937, στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν δημοσιογράφος και οικονομολόγος, με σπουδές στις Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ από το 1959, στη διάρκεια της δικτατορίας εργάσθηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Στη διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια ήταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, από τον οποίο παραιτήθηκε το 2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του κόμματος στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση. «Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της Αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.