28 Οκτώβριος 2020, 14:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2020, 16:51

Στο υποβρύχιο «Κατσώνης» ο Μητσοτάκης για την 28η Οκτωβρίου

  • Στο υποβρύχιο «Κατσώνης» ο Μητσοτάκης για την 28η Οκτωβρίου
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Μέσα από την ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα μπορούμε να διαβούμε τον δύσκολο δρόμο της διπλωματίας», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο πλήρωμα του υποβρυχίου «Κατσώνης» το οποίο επισκέφθηκε στη Σούδα Χανίων.

Ακόμα, τόνισε ότι σε αυτή τη σημαντική ημέρα θέλησε να μεταφέρει τις ευχαριστίες για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει.

«Ξέρετε, πολλοί συμπολίτες μας αγνοούσαν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ελληνικών υποβρυχίων, και έπρεπε να έρθει αυτή η πρόσφατη κρίση με την Τουρκία για να μάθουμε περισσότερα. Όχι μόνο για τις πραγματικές δυνατότητες αυτών των υπερσύγχρονων υποβρυχίων, αλλά και για τον δικό σας ηρωισμό, την αυτοθυσία σας, το γεγονός ότι είστε μέρες, εβδομάδες κάτω από τη θάλασσα, απομονωμένοι, μόνοι, σιωπηλοί, όπως πρέπει να είστε, αθόρυβοι, αόρατοι, αλλά και πάρα πολύ ισχυροί, ταυτόχρονα», σημείωσε.


(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ξεναγώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνήτης Φωκίων Μαϊράγκας τόνισε πως όταν ξεκινά μια αποστολή «οι σκέψεις μπορεί να είναι πίσω στην οικογένεια, αλλά το μυαλό και η καρδιά είναι αφοσιωμένα στο καθήκον».

Το «Κατσώνης» είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια στον κόσμο, με δυνατότητα παραμονής στην περιοχή της αποστολής πέραν των 50 ημερών. Σε αυτό υπηρετούν 36 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και επαγγελματίες οπλίτες. Ο θυρεός έχει το σταυρό, το δελφίνι και τον πυρσό.


(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να γράψει το δικό της έπος πριν από 80 χρόνια χρειάζεται να τα επιστρατεύσουμε και τώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου και ο διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης.