28 Οκτώβριος 2020, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2020, 13:54

Ο Ερντογάν προστάτης των μουσουλμάνων – Τι δήλωσε για το σκίτσο του Charlie Hebdo

  • Ο Ερντογάν καλεί σε διάλογο την Ευρωπαϊκή Ένωση
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: EPA)

Στους βουλευτές του κυβερνώντος κομματος Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης μίλησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που στη Γαλλία κυκλοφορεί το περιοδικό Charlie Hebdo με σκίτσο του στο εξώφυλλο. Η οργή της τουρκικής κυβέρνησης ρίχνει λάδι στη φωτιά που έβαλε η εκτενής προβολή σκίτσων του Μωάμεθ στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί επειδή τα έδειξε σε μαθητές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επιτεθεί προσωπικά στον Εμανουέλ Μακρόν και παράλληλα έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Σήμερα, σημείωσε ότι η στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ήταν «ένα θέμα τιμής», ενώ κατηγόρησε τις χώρες τις Δύσης που επιτίθενται στο ισλάμ ότι θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες».

Σχετικά με το σκίτσο του γαλλικού περιοδικού δήλωσε: «Δεν το είδα, ώστε να μην πέσω στο επίπεδο των ξεδιάντροπων. Δεν έχω τίποτα να πω γι’ αυτή τη χυδαιότητα. Το ιερό μας καθήκον είναι να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις κατά του προφήτη Μωάμεθ».

Πάντως, η Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα κατά των επικεφαλής του Charlie Hebdo. Προηγήθηκε ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης στην οποία γίνεται λόγος για δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες. «Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», τονίζεται.