28 Οκτώβριος 2020, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2020, 13:23

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία για την 28η Οκτωβρίου: Να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα

  • Η Παμποντιακή Ομοσπονδία για την 28η Οκτωβρίου: Να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα
    (Φωτ.: Flickr / Ιερά Μητρόπολη Δράμας)

Στις σημερινές προκλήσεις και στο πώς μπορεί το Έπος του ’40 να γίνει έμπνευση, αναφέρεται η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στο μήνυμά της για τα 80 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου του 1940.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Βαρυθυμιάδης και η γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, τονίζεται ότι με «ΟΧΙ» των προγόνων μας έγραψε σελίδες ηρωισμού και θυσιών στην οροσειρά της Πίνδου και στα βουνά της Αλβανίας.

«Εκείνοι οι αγωνιστές υπερασπίστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας, την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Αξίες διαχρονικές που και σήμερα δοκιμάζονται και ζητούν άξιους μαχητές της ζωής να υπεραμυνθούν και να τις προστατεύσουν από τους σύγχρονους κινδύνους», αναφέρεται.

Επίσης, σημειώνεται ότι στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον απαιτείται ακόμα περισσότερη δύναμη ψυχής και μεγαλείο πνεύματος, για τις καθημερινές απαιτήσεις.

«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί όλους τους Έλληνες να σταθούν αντάξιοι απόγονοι των ηρώων και να συνεχίσουν απτόητοι τον δίκαιο αγώνα απέναντι σε κάθε είδους επιβουλή», καταλήγει η ανακοίνωση.