27 Οκτώβριος 2020, 22:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2020, 22:28

Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση με ΥΕΘΑ: Η Ελλάδα έχει την ισχύ να αποτρέψει κάθε επιβουλή

  • Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση με ΥΕΘΑ: Η Ελλάδα έχει την ισχύ να αποτρέψει κάθε επιβουλή
    Εικόνα από τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Χαρακόπουλου

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε σήμερα ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής Μάξιμος Χαρακόπουλος.  Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ξεκάθαρη απειλή εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, προχωρά διαρκώς σε παράνομες και επιθετικές ενέργειες εναντίον της πατρίδος μας».

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «πιστεύει ότι με την απειλή της βίας θα μπορέσει να επιβάλει τις νέοοθωμανικές φαντασιώσεις της και τις επεκτατικές της βλέψεις». Όμως, η χώρα μας, όπως απέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει και τη βούληση και την ισχύ να αποτρέψει κάθε επιβουλή της εθνικής μας κυριαρχίας, τόνισε ο κυβερνητικός βουλευτής.

Ο ΥΕΘΑ ενημέρωσε τον Θεσσαλό πολιτικό για τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς με το πρόγραμμα εξοπλισμών που καλύπτει τις αμυντικές μας ανάγκες σε βάθος 15ετίας. Ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός ότι ο προϋπολογισμός για το 2021 τετραπλασιάζει τα ποσά που προβλέπονται για την άμυνα, που θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ (από 530 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι).

Έτσι, προγραμματίζεται η αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, ο εκσυγχρονισμός των F-16, η προμήθεια ανταλλακτικών για τα Mirage 2000-5, και η ενίσχυση του ναυτικού με την αγορά 4 φρεγατών, ενώ δρομολογείται η πρόσκληση 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για το 2021.