27 Οκτώβριος 2020, 11:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2020, 11:46

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων από μαθητές για τη διπλή επέτειο

Με μια μικρή τελετή, παρουσία ελάχιστου κόσμου και χωρίς επισήμους, μαθητές και μαθήτριες από το 5ο Δημοτικό και το 2ο Πρότυπο Λύκειο τίμησαν στη Θεσσαλονίκη τη διπλή επέτειο, την απελευθέρωση της πόλης και την 28η Οκτωβρίου.

Αντί για την καθιερωμένη παρέλαση, φέτος λόγω κορονοϊού έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Στη συνέχεια οι μαθητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, χωρίς τη συνοδεία μπάντας.

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να επιστρατεύσουμε αυτές τις αρετές, την αλληλεγγύη μας, την προσοχή μας και τη συμμετοχή όλων στη τήρηση των μέτρων και των κανόνων για να ανταπεξέλθουμε για ακόμη μία φορά», δήλωσε ο Παναγιώτης Στεφανόπουλος που εκπροσώπησε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τα παιδιά μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες, ξέρουν τι γιορτάζουν. Οι εκπαιδευτικοί μας κάνανε τις γιορτές μέσα στη τάξη. Έδειξαν βίντεο, παρακολούθησαν μικρές γιορτές μέσα στο σχολείο», τόνισε ο Ανδρέας Μαυρίδης, διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.